Dirigent Ido Gerard Kempenaar

Ido Gerard Kempenaar (1980) begon op 6-jarige leeftijd aan zijn muzikale carrière met AMV- en orgellessen aan muziekschool de Wâldsang in Buitenpost. Na 2 jaar was het diploma binnen en ging hij verder met slagwerklessen bij Henk Smit. Al snel deed hij op de marimba mee aan solistenconcoursen. Dit leverde 3 keer een Nederlands kampioenstitel op.

Passie voor slagwerk
Gaandeweg groeit de passie voor deze hobby en besluit hij naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen te gaan. Hier kiest hij voor de richting Klassiek Slagwerk. Ido krijgt les van Richard Janssen, Rein Niemeijer, Luuk Nachtegaal en Fedor Teunisse. Ook volgt hij verschillende masterclasses bij gerenommeerde slagwerkers uit binnen- en buitenland. In 2005 behaalt hij zijn bachelor diploma slagwerk.

 

 

Tijdens zijn studie heeft Ido onder andere de KMKJWF Kapel, Fanfarekorps de Bereden Wapens, Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee mogen dirigeren. Ook is hij gestart met de bijvakken Piano en Euphonium.

In 2009 heeft Ido zijn bachelor diploma HAFABRA directie cum laude behaald.

Dirigent

Als vaste dirigent is Ido werkzaam bij Brassband Halleluja Menaam, Fanfare Beatrix uit Doezum en Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum. Hij heeft samen met de verenigingen verschillende prijzen behaald, waaronder enkele nationale titels. Ook verzorgt hij regelmatig gastdirecties voor amateur en professionele orkesten in het hele land.

Ido Gerard Kempenaar

Friends make Music, Music makes Friends!

TOP